Even voorstellen...

Over WastePoint
WastePoint ontzorgt ondernemingen in afvalbeheer. Daarbij streven we naar oplossingen die op de lange termijn betrouwbaar en betaalbaar zijn. Wij kunnen het hele traject voor u verzorgen; van advies tot opslag, transport en verwerking. Onze onafhankelijkheid en expertise vormen de garantie dat uw afval in goede handen is. 

ISO 9001 en 14001 gecertificeerd 
WastePoint staat voor vakkundigheid en kwaliteit. Omdat wij het belangrijk vinden om professionaliteit uit te stralen en onze deskundigheid aan te tonen, hebben wij ons op diverse gebieden laten certificeren. WastePoint is in het trotse bezit van een ISO 9001 en een ISO 14001 certificering. ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm die laat zien dat wij voldoen aan de eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem.

Historie

WastePoint: van zolderkamerbedrijf tot specialist in bijzondere afvalstromen
In november 2004 zag WastePoint het levenslicht. Oprichters Jan Jaap Koopman en Guus Rang werkten beiden al vele jaren in de afvalbranche toen ze de gelegenheid kregen om voor zichzelf te beginnen. En dat ging al snel heel goed, vertelt Guus. “Veel afvalbedrijven waren toen nog van de overheid, wij hadden wel ideeën om bepaalde zaken anders aan te pakken. We besloten om samen verder te gaan en maakten een plan.” De twee begonnen zoals veel succes stories beginnen: letterlijk in de garage. “We hadden wel veel kennis en ervaring, maar verder nog niks”, vult Jan Jaap aan. “Toch kregen we al heel snel een eigen netwerk. We hebben geen klanten meegenomen of ‘afgepakt’ van onze oude werkgever, wij richtten echt op een ander segment. Sterker nog; we werkten direct al samen met onze oude werkgever en dat doen we nog steeds.”

Technische kennis als basis
WastePoint begon met de meer eenvoudige producten in het afvalbeheer, maar zat wel direct bij grote bedrijven aan tafel. “Van het een kwam het ander en toen werd onze dienstverlening al snel breder. We kregen vragen om ook andere afvalstromen op te pakken en kregen steeds meer een adviesrol,” aldus Jan Jaap. En dat is ook niet vreemd, want met de technische achtergrond van de heren, kunnen zij bij uitstek adviseren over heel specifieke stoffen. Guus studeerde Chemische Technologie en Bedrijfskunde aan de HTS in Enschede, Jan Jaap deed Grondstoffentechnologie aan de TU in Delft. In de loop der jaren groeide WastePoint dan ook uit van generalist in afvalbeheer naar specialist in bijzondere afvalstromen.

Bijzondere stromen
Gevaarlijk afval, chemische vloeistoffen, grensoverschrijdende afvalstromen… WastePoint doet het allemaal, én met plezier. “Hoe lastiger de stroom, hoe groter de uitdaging” geeft Guus aan. “Waar andere bedrijven afhaken, pakken wij het juist met plezier op. Het is elke keer weer een kick als wij wél het juiste verwerkingskanaal weten te vinden voor een moeilijke stroom.” “Wij zijn zowel handelaar als bemiddelaar,” vult Jan Jaap aan. “De laatste jaren hebben wij ook veel aanvragen voor het verpakken, etiketteren en vervoeren van afvalstromen, daar zijn we heel sterk in geworden. Er heeft een verschuiving plaats gevonden richting het operationele, maar wel heel specialistisch en kennis-gebaseerd.”Klaar voor de toekomst

Inmiddels zit het tweetal, met nog 2 collega’s en een openstaande vacature, in een fraai pand in Maarsbergen. Guus houdt zich vooral bezig met gevaarlijk afval, ADR-advies en de commerciële contacten. Jan Jaap is expert in exportvergunningen en biomassa en zorgt ook voor de administratieve zaken op kantoor. In 2020 heeft WastePoint een ISO 9001 en een ISO 14001 certificering behaald. Guus: “Dat was in 1 x rond, zonder opmerkingen. We werkten dus al op die manier, maar nu kunnen we het ook aantonen. Wij werken veel voor klanten in de pharma-sector en zeker daar is dat belangrijk. Wij zijn als organisatie relatief klein, en daardoor snel, wendbaar en flexibel. Maar bovenal consistent, zorgvuldig en toegewijd. De afgelopen 15 jaar zijn voorbij gevlogen en we zijn helemaal klaar voor het volgende decennium!”

Onze bedrijfsgegevens

WastePoint Afvalbeheer B.V.

Bedrijfsnaam: WastePoint Afvalbeheer B.V.
Post,- en bezoekadres: Woudenbergseweg 58, 3953 MH MAARSBERGEN
Telefoonnummer: +31 33-470 11 43
E-Mail, algemeen: info@wastepoint.nl
Bankrekeningnummer: NL 69 RABO 0131014870
BTW-nummer: NL 8137.96.854 B 01
KVK-nummer: 12055764
VIHB-nummer: UT 504324 VIHB