WastePoint weet raad met élke gevaarlijke afvalstroom

Gevaarlijk afval
Sommige afvalstoffen zijn gevaarlijk. Voor de veiligheid, de gezondheid of het milieu. We hebben het dan over gevaarlijk afval. Gevaarlijk afval kan uit allerlei verschillende stoffen bestaan. Van batterijen en TL-lampen tot klein chemisch afval, oplosmiddelen, asbest of injectienaalden, brandbare, bijtende of giftige stoffen. De inzameling en verwerking van gevaarlijk afval is gebonden aan allerlei regels. Verwerkers moeten bijvoorbeeld speciale verpakkingen en etiketten gebruiken en vervoerders moeten een VIHB-registratie hebben.

WastePoint weet raad met élke gevaarlijk afvalstroom
Voor u hoeven gevaarlijke afvalstoffen geen zorg te zijn. Zelfs waar ander afvalinzamelaars en verwerkers afhaken of de stoffen niet aan kunnen nemen, kunnen wij u wél helpen. WastePoint zamelt alle afvalstoffen bij u in, zelfs de meest lastige of gevaarlijke stromen. Beloofd. 

Inhoudelijke kennis en kennis van wet- en regelgeving
U kunt de volledige inzameling en verwerking van al uw gevaarlijke afvalstromen aan ons overlaten, inclusief het inventariseren, inpakken, ompakken en de afhandeling van alle administratie. Wij weten alles over de meest actuele wet- en regelgeving, maar ook over de afvalstoffen zelf. Met onze achtergrond in scheidingstechnologie en chemische technologie weten wij exact wat we doen en waarom we het op die manier doen. Bij WastePoint lopen we niet klakkeloos de checklist na, wij snappen de materie en kunnen u daardoor het beste adviseren.  

Klik hieronder op één van de specifieke onderwerpen met betrekking tot gevaarlijk afval. Heeft u een vraag over een ander onderwerp? Neem even contact met ons op, wij beloven dat we kunnen helpen met élke afvalstroom.

Inzamelen en verwerken

WastePoint staat garant voor een veilige en aantoonbaar betrouwbare en deugdelijke inzameling en verwerking van uw gevaarlijke afvalstoffen.

Inventarisatie

Bij bedrijfsprocessen, zeker in de industrie, kunnen allerlei verschillende afvalstromen ontstaan die vallen onder de categorie gevaarlijk afval.

In - ompakken

Voor het bewaren, opslaan en vervoeren van gevaarlijk afval gelden strenge eisen. Ook de verpakking van de gevaarlijke afvalstoffen moet voldoen aan ...

ADR Advies

Het vervoer van gevaarlijke afvalstoffen in Nederland valt onder strenge wet- en regelgeving. In de WVGS (Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen) ...