Vergunning ingewikkeld? WastePoint helpt u verder!

Afval exporteren
Voor elke afvalstroom zijn er gespecialiseerd verwerkers. Soms zijn die gevestigd in het buitenland. Maar u kunt niet zomaar met afval over de grens. In de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA) staan alle regels en procedures voor internationaal transport van afval.

Kennisgevingsprocedure en exportvergunning
Binnen de EVOA zijn er verschillende procedures en kwalificaties, afhankelijk van welke afvalstoffen u wilt transporteren en met welk doel. Zo is er een verschil tussen afvalstoffen op de groene lijst en de oranje lijst. Ook maakt het uit of u afvalstoffen exporteert voor nuttige toepassing of voor verwijdering. Voor internationaal transport van afval moet u via een kennisgevingsprocedure een vergunning aanvragen. Ingewikkelde materie, maar gelukkig staat u er niet alleen voor.

Export van afval, volledig verzorgd
WastePoint verzorgt graag het hele traject van afvalexport voor u. Wij kennen alle wet- en regelgeving en weten precies aan welke procedures u zich moet houden. Wij verzorgen de complete aanvraag van de vergunning en regelen desgewenst ook de wettelijk verplichte aanmeldingen en het transport. Volgens de regels, zeker en vertrouwd.